Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesi

Doğum Ve Jinekoloji Hizmetleri
doğum

Büyükbaş, Küçükbaş, Pet ve Egzotik Hayvanların Muayene, Teşhis ve Tedavisi

Hastanemiz, büyükbaş, küçükbaş, evcil pet hayvanları ve egzotik hayvanlar dahil olmak üzere farklı türlerdeki hayvanların üreme sağlığına yönelik kapsamlı muayene, teşhis ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Deneyimli veteriner hekimlerimiz, her türe özgü ihtiyaçları anlayarak, en son teknoloji ve tedavi yöntemlerini kullanmaktadır.

Reprodüktif Yönetim ve Östrus Sinkronizasyonu

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda reprodüktif yönetim büyük önem taşır. Üreme sezonlarını planlamak, östrus döngülerini yönetmek ve en uygun çiftleşme zamanlarını belirlemek, sağlıklı yavruların doğmasını destekler. Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesi, bu alanda uzman veteriner hekimlerle işbirliği yaparak, hayvan sahiplerine reprodüktif yönetim ve östrus sinkronizasyonu konusunda rehberlik sunmaktadır.

İneklerde Enfeksiyöz ve Fonksiyonel Infertilite

İneklerde görülen enfeksiyöz ve fonksiyonel infertilite, üreme başarısını olumsuz etkileyebilir. Hastanemiz, bu tür problemlerin teşhisini ve tedavisini gerçekleştirerek, inek sahiplerinin üreme verimliliğini artırmayı hedefler.

Mastitis Profilaksisi-Vaksinasyonu ve Tedavisi

Mastitis, memelerin iltihaplanması anlamına gelir ve süt üretimi ile ilgili ciddi sorunlar yaratabilir. Hastanemiz, mastitisin önlenmesi ve tedavisi için etkili yöntemler sunar. Mastitisin nedenlerini anlamak ve uygun tedavi yöntemleri uygulamak, süt verimini artırmak ve hayvan sağlığını korumak açısından kritik öneme sahiptir.

Köpek ve Kedilerde Vagina ve Meme Tümörlerinde Tanı ve Sağaltım

Köpek ve kedilerde görülen jinekolojik sorunlar, erken teşhis ve tedavi ile daha iyi yönetilebilir. Hastanemiz, vagina ve meme tümörlerinin tanısı ve tedavisi konusunda uzman veteriner hekimlerle çalışarak, hayvan sahiplerine en iyi çözümleri sunar.

Ovariohisterektomi (Dişi Kısırlaştırma) Operasyonu

Dişi kısırlaştırma operasyonu, evcil hayvanların kontrolsüz üremesini engellemek ve sağlık sorunlarını azaltmak amacıyla yapılır. Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesi, ovariohisterektomi operasyonlarını uzman veteriner hekimlerle gerçekleştirerek, evcil hayvanların uzun ve sağlıklı yaşamlarını destekler.

Güç Doğumlara Müdahale ve Sezeryan Operasyonu

Doğum süreci her hayvan için kolay olmayabilir. Güç doğumlar ve zorlu doğumlar durumunda uzman veteriner hekimlerimiz, gerekli müdahaleleri yaparak hem anne hayvanın hem de yavrularının sağlığını korur. Ayrıca sezeryan operasyonu ile riskli doğum durumlarında hayat kurtarıcı çözümler sunarız.

Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesi olarak, Doğum Ve Jinekoloji alanında sağladığımız kapsamlı hizmetlerle, evcil hayvanlarınızın üreme sağlığına odaklanarak sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunuyoruz. Evcil dostlarınızın sağlığı bizim önceliğimizdir ve uzman veteriner hekim kadromuzla her zaman yanınızdayız.