Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesi

Anasayfa / Hizmetlerimiz

İç Hastalıkları Hizmetlerimiz

Koruyucu Hekimlik ve Aşılama

Koruyucu hekimlik, evcil hayvanların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürebilmeleri için önemli bir rol oynar. Evcil hayvanınızın yaşına, türüne ve sağlık geçmişine uygun aşı programları hazırlayarak, potansiyel hastalıklara karşı koruma sağlamak en öncelikli hedefimizdir. Evcil dostlarınıza sağlıklı bir gelecek sunabilmek için düzenli aşılamaları takip ediyoruz.

Geriatrik Hastaların Muayene ve Tanısı

Yaşlı evcil hayvanlar da özel bakım ve dikkat gerektirir. Geriatrik hastaların yaşa bağlı sağlık sorunlarına karşı duyarlılıkla yaklaşarak, kapsamlı muayene ve tanı süreçleri yürütüyoruz. Yaşlı dostlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve yaşa özgü sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uzman veteriner hekimlerimiz hizmet vermektedir.

Dermatolojik Muayene ve Tanısı

Cildin ve tüylerin sağlığı, evcil hayvanların genel sağlık durumunu yansıtır. Dermatolojik sorunlar, kaşıntı, döküntü ve enfeksiyon gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Deneyimli veteriner dermatologlarımız, cilt problemlerini teşhis eder ve etkili tedavi yöntemleri sunar.

Kardiyolojik Muayene ve Tanısı

Evcil hayvanlar da kalp sağlığı önemlidir. Kardiyolojik muayene ve testlerle kalp hastalıklarını erken teşhis ederek, uygun tedavi ve yönetim planları oluşturuyoruz. Kalp sağlığı, dostlarımızın enerjik ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için kritik bir unsurdur.

Egzotik Hayvan Hastalıkları Muayene ve Tanısı

Egzotik hayvanlar da özel bakım gerektirir ve farklı türlerin sağlık ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Tavşanlar, kuşlar, sürüngenler gibi egzotik hayvanların özel sağlık gereksinimlerini anlamak ve tedavi etmek için uzman ekibimiz hizmet vermektedir.

Endokrinolojik Muayene ve Tanısı

Endokrinolojik sorunlar, hormon dengesizlikleri nedeniyle ortaya çıkabilir ve evcil hayvanların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Endokrinolojik muayene ve tanı ile hormonal sorunları tespit ederek, uygun tedavi ve yönetim yaklaşımları sunuyoruz.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Tanısı

Enfeksiyon hastalıkları, evcil hayvanlar için ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Mikrobiyoloji uzmanlarımız, enfeksiyon etkenlerini tanımlayarak, etkili antibiyotik tedavileri ve önleme yöntemleri sunar.

Gastroenterolojik Muayene ve Tanısı

Mide ve bağırsak sağlığı, evcil hayvanların genel sağlık durumunu etkiler. Gastroenterolojik sorunları tanımak ve tedavi etmek için uzman hekimlerimiz, detaylı muayene ve diagnostik testler uygular.

Onkolojik-Hematolojik Muayene ve Tanısı

Kanser ve kan hastalıkları, evcil hayvanlarda da görülebilir. Onkoloji ve hematoloji uzmanlarımız, kanser taramaları ve kan testleri ile erken teşhis sağlayarak, uygun tedavi planlarını oluştururlar.

Solunum Sistemi Muayenesi ve Tanısı

Solunum sistemi sorunları, evcil hayvanların rahat bir şekilde nefes almasını engelleyebilir. Solunum sistemi muayenesi ve radyolojik incelemelerle solunum problemlerini tespit ederek, etkili tedavi yaklaşımları sunuyoruz.

Nefrolojik-Ürolojik Muayene ve Tanısı

Böbrek ve idrar yolu sağlığı, evcil hayvanların genel sağlık durumunu yansıtır. Nefrolojik ve ürolojik muayene ve testlerle böbrek ve idrar yolu sorunlarını erken teşhis edip, uygun yönetim planları oluşturuyoruz.

Büyük Hayvan Muayene ve Tanısı

Büyük hayvanlar da özenli ve özel bir bakım gerektirir. Büyük hayvan muayene ve tanısıyla, hayvanlarınızın sağlık ihtiyaçlarını tespit edip, uygun tedavi yaklaşımları sunuyoruz.

Bu başlıkları kullanarak daha kapsamlı ve detaylı bir makale oluşturabilirsiniz. Her bir hizmetin önemini ve nasıl yürütüldüğünü daha ayrıntılı bir şekilde açıklamak, okuyucuların hastane hizmetlerinizi daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.